Η αναιμία είναι η πλέον διαδεδομένη διατροφική ανεπάρκεια μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων περιοχών παγκοσμίως. Παρατηρείται πιο συχνά στις έγκυες γυναίκες, στα βρέφη και στα πιο χαμηλά στρώματα της κοινωνίας. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από αναιμία -πόσο μάλλον τους κινδύνους που φέρει- αν αφεθούν χωρίς θεραπεία.
Ένα άτομο με αυτή την ανεπάρκεια έχει μειωμένη ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων που αποτελούνται από το πλούσιο σε σίδηρο μόριο αιμοσφαιρίνης. Όχι μόνο δίνουν στο αίμα το χρώμα, αλλά είναι επίσης υπεύθυνα για τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο υπόλοιπο σώμα.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία για την Υγεία των Γυναικών, εάν η αναιμία αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν το οξυγόνο που ρέει στο σώμα δεν είναι επαρκές, τότε αυτό μπορεί να αποδειχθεί επιζήμιο για τα ανθρώπινα όργανα. Ως αποτέλεσμα, οι καρδιές των αναιμικών ασθενών πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να αντισταθμίσουν την έλλειψη αιμοσφαιρίνης, που μπορεί να βλάψει την καρδιά.
Υπάρχουν πολλά αίτια αναιμίας. Αυτά περιλαμβάνουν:
Για να αντιμετωπιστεί σωστά η αναιμία, μπορούν να παρθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφευχθεί η υποκείμενη πάθηση:
Οι έγκυες γυναίκες μπορεί επίσης να επηρεαστούν αν η αναιμία τους παραμείνει ανεπεξέργαστη, προκαλώντας χαμηλό βάρος στο βρέφος και πρόωρη εγκυμοσύνη και εξασθένιση της πνευματικής και κινητικής εξέλιξης στα παιδιά. Όταν η αναιμία είναι πιο σημαντική μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια και κόπωση, αναφέρει το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Οχάιο στο Οχάιο. Η σοβαρή ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της αριστερής κοιλίας (LVD) και εμφανή καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει θάνατο.
Σύμφωνα με μια εισήγηση στο περιοδικό που δημοσιεύτηκε στο Texas Heart Institute, η καρδιακή ανεπάρκεια προκαλείται από διαρθρωτικές ή λειτουργικές καρδιακές διαταραχές που βλάπτουν την ικανότητα των δύο κοιλιών να γεμίζουν ή να αποβάλλουν το αίμα. Η δυσλειτουργία της αριστερής κοιλίας είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας σιδήρου, ιδιαίτερα όταν τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης του ασθενούς είναι μικρότερα από 5 γραμμάρια ανά decilitre (g / dL).
Συμπτώματα δυσλειτουργίας της αριστερής κοιλίας που πρέπει να προσέξετε:
Του αρθογράφου
Ένα διατροφικό μοντέλο που εγγυάται πως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών με νόσο Πάρκινσον φαίνεται πως βρήκαν οι επιστήμονες
Αυτά είναι τα τρία πολύ αποτελεσματικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από την ενοχλητική παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο
Τι λένε οι ειδικοί σχετικά με την επαναμόλυνση από την νόσο COVID-19;