Τα βάρη που καλείται να σηκώσει ο αυχένας μας καθημερινά είναι πολλά και, τις περισσότερες φορές, δεν το αντιλαμβανόμαστε. Από την άτσαλη στήριξη του κινητού τηλεφώνου μεταξύ κεφαλής και ώμου έως την πολύωρη εργασία μπροστά στον υπολογιστή, η αυχεναλγία «χτίζεται» σε βάθος χρόνου και, σε περιπτώσεις ακόμα που οφείλεται σε αρθρίτιδα ή σε εκφυλιστική νόσο μεσοσπονδύλιου δίσκου, η κακή στάση του σώματος, η μείωση της μυϊκής δύναμης, το άγχος και ο ελλιπής ύπνος την επιδεινώνουν σημαντικά.
Ο Δρ Zacharia Isaac, διευθυντής στο Κέντρο Ολοκληρωμένης Φροντίδας της Σπονδυλικής Στήλης στο νοσοκομείο Brigham and Women’s και διευθυντής του τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, παραθέτει έξι επιβαρυντικές για τον αυχένα μας συνήθειες και πώς μπορούμε να τις διορθώσουμε.
Αν και συνήθως δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, σε περίπτωση συμπτωμάτων όπως διάχυτος πόνος, αδυναμία, μούδιασμα στο πόδι ή το χέρι, πυρετό είτε απώλεια βάρους που να σχετίζεται με την αυχεναλγία, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον γιατρό.
Πηγή: ygeiamou.gr
Του αρθογράφου
Ένα διατροφικό μοντέλο που εγγυάται πως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών με νόσο Πάρκινσον φαίνεται πως βρήκαν οι επιστήμονες
Αυτά είναι τα τρία πολύ αποτελεσματικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από την ενοχλητική παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο
Τι λένε οι ειδικοί σχετικά με την επαναμόλυνση από την νόσο COVID-19;