Αν εσείς, ή κάποιο δικό σας άτομο, έχετε νιώσει ποτέ κρυάδες την ώρα που όλοι οι άλλοι γύρω σας "σκάνε" από την ζέστη, τότε πρέπει να δώσετε βάση σε κάποιες παραμέτρους υγείας.
Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άντρες και οι τρεις πιο βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι:
Το να νιώθετε πολύ συχνά κρυάδες είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι του υποθυρεοειδισμού, που σημαίνει ότι ο θυρεοειδής σας αδένας δεν εκκρίνει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη. Χωρίς το σωστό επίπεδο αυτής της ορμόνης, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, εμποδίζοντας το σώμα σας να παράγει αρκετή θερμότητα. Άλλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι η αραίωση των μαλλιών, το ξηρό δέρμα και η κόπωση.
Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες για το χρόνιο αίσθημα του κρύου για έναν άνθρωπο. Ο σίδηρος είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που βοηθά τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα σας, φέρνοντας θερμότητα και άλλες θρεπτικές ουσίες σε κάθε κύτταρο στο σύστημά σας. Χωρίς αρκετό σίδηρο, τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους και, ως αποτέλεσμα, νιώθετε κρυάδες.
Έως και το 60% του ανθρώπινου σώματος είναι νερό και το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Αν είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, το νερό θα “εγκλωβίσει” θερμότητα και θα την απελευθερώσει αργά, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σώματός σας σε μια “άνετη ζώνη”. Με λιγότερο νερό, το σώμα σας είναι πιο ευαίσθητο στις ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης, το νερό σας βοηθάει να θέσετε υπό έλεγχο τον μεταβολισμό σας. Ο αργός μεταβολισμός μεταφράζεται σε λιγότερη συνολική θερμότητα του σώματος.
Του αρθογράφου
Αποκλιμάκωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Διάθεση, από σήμερα, των δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Νέες οδηγίες για απομόνωση και καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών δίνει ο ΕΟΔΥ