Απώλεια βάρους το καλοκαίρι

Τα μαθηματικά θα δώσουν τη λύση και στην απώλεια βάρους καθώς φαίνεται πως αν οι καύσεις είναι περισσότερες από τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε τότε χάνουμε κιλά. Η απώλεια βάρους φαίνεται να είναι ευκολότερη το καλοκαίρι καθώς η ζέστη αυξάνει τις καύσεις και η όρεξή μας περιορίζεται. Αν προσέξουμε ώστε η ποιότητα της διατροφής μας  να είναι πτωχή σε σάκχαρα, που είναι τα κύρια υπεύθυνα για την αποθήκευση λίπους, είναι σίγουρο ότι θα δούμε πολύ σύντομα τον δείκτη της ζυγαριάς να κατεβαίνει. 

Tips για το καλοκαίρι

  • Εφοδιάστε τον οργανισμό σας με πολλά υγρά για να μην αφυδατωθείτε. Είναι προτιμότερο να μην φάτε και να πίνετε πολλά υγρά (συστήνεται χωρίς ζάχαρη) παρά να περιμένετε να πάρετε όλα σας τα υγρά από την διατροφή σας.
  • Βάλτε τις πρωινές ασκήσεις στην καθημερινότητά σας. Λίγοι κοιλιακοί, ραχιαίοι και ασκήσεις ποδιών με το βάρος του σώματος είναι ασκήσεις ικανές να ενεργοποιήσουν από τις πρώτες κιόλας ώρες τον μεταβολισμό σας και να χάνετε περισσότερο.
  • Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά και πολλές σαλάτες. Είναι σίγουρο ότι η όρεξή σας θα περιοριστεί και ότι πολλά φαγητά θα σας έρχονται βαριά στο στομάχι με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς. Γι’ αυτό, αντικαταστήστε όσα περισσότερα γεύματα της εβδομάδας μπορείτε με σαλάτες ώστε να είστε ανάλαφροι για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Κάντε λεμφική μάλαξη. Όταν το σώμα μας εκτίθεται στη ζέστη τα αιμοφόρα αγγεία μας διαστέλλονται. Εκτός αυτού αν κάνετε καθιστική δουλειά συσσωρεύεται λέμφος στα άκρα σας με αποτέλεσμα να υποφέρετε από πρησμένα πόδια. Η λεμφική μάλαξη βοηθά την περίσσεια της λέμφου να επιστέψει στην κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση να μειωθεί το πρήξιμο στα πόδια.
  • Τρέξιμο. Το τρέξιμο για όσους έχουν καλή υγεία κάτω άκρων είναι από τις καλύτερες επιλογές άσκησης καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αυξάνει κατά πολύ τους παλμούς με αποτέλεσμα να καίτε λίπος. Ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης με τρέξιμο σε συνδυασμό με την απώλεια κιλών θα σας σμιλεύσει τα πόδια και τους γλουτούς καθώς και όλο το σώμα ανάλογα με το συσσωρευμένο λίπος που έχετε.
  • Νηστειοθεραπεία με φρούτα και βιταμίνες. Η νηστεία για 3-4 μέρες έχει ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό καθώς βοηθά το σώμα να αποβάλλει τοξίνες και άχρηστες ουσίες. Στις πρώτες δύο μέρες απουσίας πρόσληψης γλυκόζης τα αποθέματα γλυκογόνου του ήπατος έχουν εξαντληθεί και πλέον καίμε λίπος. Σε αυτό το γεγονός βασίζεται η κετονική διατροφή. 

Για να διατηρήσετε τα χαμένα κιλά προσέξτε την αύξηση της όρεξης με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Είναι λογικό ότι το σώμα μας θα μεριμνήσει για προστασία και ασφάλεια λόγω του κρυωμένου καιρού. Φροντίστε να ιδρώνετε πολύ και να μην τρώτε ανθυγιεινά κυρίως μετά το μεσημέρι. Αν εξισορροπήσετε τις θερμίδες καύσης και πρόσληψης, τότε θα διατηρήσετε και τα χαμένα σας κιλά...  

Του αρθογράφου

Βασιλική Ζ. Ταραρά
Βασιλική Ζ. Ταραρά
Καθηγήτρια Βιολογίας
Δείτε όλα τα άρθρα του




Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Αν ναι, πατήστε εδώ



Διαβάστε επίσης

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός, που σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να καθυστερήσει την γήρανση.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη 04 Ιανουαρίου 2022
Το σταμναγκάθι γνωστό και με την ονομασία Cichorium Spinosum, από την αρχαιότητα ακόμα χρησιμοποιούνταν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Δείτε 5 βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να επαναφέρουν την «άνοιξη» στο βηματισμό σας και μεσα από ποιες τροφές μπορείτε να τις προσλάβετε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13:06 ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Μελαγχολία των Χριστουγέννων: τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
13:43 ΠΑΙΔΙ Άγχος και παιδί: πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε;
12:39 FITNESS Τρέξιμο στο κρύο: τι πρέπει να προσέχουμε ποια τα οφέλη του;
13:50 ΟΜΟΡΦΙΑ Νύχια: ποιες είναι οι τάσεις στα νύχια για το φετινό χειμώνα;
12:39 ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ποιες τροφές αποτελούν πηγές βιταμίνης D για τον οργανισμό μας;
10:10 ΥΓΕΙΑ Α-Ω Μ όπως Μεταβολισμός: μύθοι και αλήθειες
10:17 ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Διαχείριση Θυμού: πώς επιτυγχάνεται;
10:43 ΠΑΙΔΙ Παιδί και άγχος: ποιες είναι οι αιτίες και πώς αντιμετωπίζεται;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Σε ποια χώρα της Ευρώπης ο μέσος όρος ζωής είναι μεγαλύτερος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Νέλη Βυζαντιάδου
Νέλη Βυζαντιάδου
Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων-Σύμβουλος ζεύγους-Συγγραφέας
Δέσποινα Δριβάκου
Δέσποινα Δριβάκου
Ψυχολόγος MSc, Phd.c. Oικογενειακή Θεραπεύτρια Σύμβουλος Γάμου ( EFT Therapist)
Φαρμάκης Δημήτριος MD
Φαρμάκης Δημήτριος MD
Χειρουργός – Στρατιωτικός Ιατρός
Dr Αναστασία Μοσχοβάκη
Dr Αναστασία Μοσχοβάκη
Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Δρ. Άγγελος Ροδαφηνός
Δρ. Άγγελος Ροδαφηνός
Καθηγητής Ψυχολογίας - Συγγραφέας
Ξενοφώντας Κ. Κροκίδης
Ξενοφώντας Κ. Κροκίδης
Παθολόγος - Διευθυντής Β΄ Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας
Δρ Χατζούλης Α. Γεώργιος
Δρ Χατζούλης Α. Γεώργιος
Διευθυντής Α Χειρουργικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ,Θεσσαλονίκης
Βασιλική Ζ. Ταραρά
Βασιλική Ζ. Ταραρά
Καθηγήτρια Βιολογίας

Copyright © 2024 healthmagazino.gr - All Rights Reserved