Βρέθηκε ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης μετάδοσης ήταν 142 ημέρες.
Μία νέα έκθεση για τον κορωνοϊό Covid-19 καταλήγει σε τρία πιθανά σενάρια για την πορεία της πανδημίας. Όλα καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή. Ο κορωνοϊός θα μας απασχολεί για τους επόμενους 18-24 μήνες.
Διαφορετικά είναι τα στοιχεία από αυτά που γνωρίζαν οι επιστήμονες στην αρχή της πανδημίας για το τη νόσο COVID-19 και τις επιπτώσεις του στα παιδιά. Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα παιδιά προσβάλλονται πιο δύσκολα, νοσούν ελαφρύτερα, αλλά και δεν μεταδίδουν εύκολα τη νόσο στους ενήλικες.
Ξεκινά σε έξι ελληνικά νοσοκομεία - Το τελικό πρωτόκολλο έχει ήδη εγκριθεί - Τη διαδικασία περιγράφει ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας- Αιματολογίας, και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.
Σήμερα θα ληφθούν 200 δείγματα - Άμεσα αναμένονται τα αποτελέσματα - Κυβερνητικό κλιμάκιο με Χαρδαλιά και Τσιόδρα μεταβαίνει στη Λάρισα - «Οι Ρομά δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας» λέει ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης.
Με δεδομένο ότι ο ιός SARS-CoV-2, δηλαδή ο νέος κορωνοϊός που προκαλεί τη νόσο COVID-19, ανακαλύφθηκε μόλις πριν από μερικούς μήνες, οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να απαντήσουν σε φλέγοντα ερωτήματα. Ένα από τα πιο δύσκολα είναι: προκαλεί ο ιός αντισώματα σ' αυτούς που έχουν ξεπεράσει τη νόσο;
Πώς θα είναι η επόμενη μέρα; Πότε θα έρθει η επόμενη μέρα; Πόσο ασφαλείς θα είμαστε; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα συνεχίζουν να μας απασχολούν παρόλο που μένουν προς το παρόν αναπάντητα.
Δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα, στους 81 οι άνθρωποι που χάθηκαν από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού. Στα 1.832 είναι τα συνολικά περιστατικά, μετά τα νέα 77 κρούσματα που προστέθηκαν σήμερα.
Στην παγκόσμια προσπάθεια που καταβάλλεται διεθνώς για την ανακάλυψη καινοτόμων θεραπειών κατά της ασθένειας COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, πρωτοπόρος είναι η χώρα μας και συγκεκριμένα οι επιστήμονες από το Εθνικό και Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).