Ολοένα και περισσότερες δημοσιεύσεις αποδεικνύουν τη θετική σχέση που έχει η διατροφή με την μειώση της εμφάνισης διάφορων παθήσεων, την καταπολέμηση της φλεγμονής, αλλά και την επιβράδυνση ή την πρόληψη απο χρόνιες νόσους.
Ένας νέος ιός εμφανίστηκε στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2019 και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για νέο κορονοϊό, ο οποίος ονομάζεται πλέον «2019-nCoV» και είναι μέλος της ίδιας μεγάλης οικογένειας με τους προηγούμενους ιούς SARS και MERS.
Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έλαβε πρόσφατα χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών για να εκπονήσει μελέτη αξιολόγησης όλων των λοιμωδών κινδύνων και να καθορίσει προληπτικά μέτρα για τη μετάδοση μυκήτων και παρασίτων που προέρχονται από όλους τους τύπους ουσιών ανθρώπινης προέλευσης.