Το αιμάτωμα μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και στις ίνες των μυών ή και σε επίπεδο οστών. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των μελανιών.
Τι είναι και πώς να θεραπεύσετε γρήγορα τις μελανιές. Η μελανιά, ο μώλωπας ή το αιμάτωμα είναι αποτέλεσμα ενός χτυπήματος στο δέρμα που προκαλεί τη δημιουργία ενός θρόμβου αίματος από κάτω. Όταν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα παθαίνουν ζημιά, αυτό μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό. Ο πιο συνηθισμένος ιατρικός όρος γι’ αυτό είναι το «αιμάτωμα». Το αιμάτωμα μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και στις ίνες των μυών ή και σε επίπεδο οστών. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τηναντιμετώπιση των μελανιών.
Οι μελανιές χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να εξαφανιστούν εντελώς και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο ευάλωτοι σε αυτές από ότι άλλοι. Κατά τη διαδικασία της ανάρρωσης, η μελανιά αλλάζει χρώμα. Αρχικά έχει κοκκινωπή απόχρωση, έπειτα γίνεται μοβ ή μπλε και μετά γίνεται πράσινη και κίτρινη πριν να εξαφανιστεί.
Ο βαθμός εμφάνισης μελανιών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία του ατόμου ή την ευαισθησία του δέρματός του. Οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα συνήθως αποκτούν συχνότερα μελανιές, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία τους είναι πιο εύθραυστα ή επειδή το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο σε χτυπήματα και γδαρσίματα.
Τα συμπτώματα μιας μελανιάς είναι ο πόνος στην περιοχή (ειδικά όταν αγγίζεται) και το πρήξιμο. Οι μελανιές δεν είναι σοβαρές αν είναι μικρές και γίνονται λιγότερο ενοχλητικές όσο περνάει ο καιρός. Αν υπάρχουν σοβαρά συμπτώματα όπως ναυτία ή ζάλη, συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό. Οι τραυματισμοί ή τα χτυπήματα στο κεφάλι και στην περιοχή των ματιών πρέπει να φροντίζονται άμεσα και θα πρέπει να θεραπεύσετε γρήγορα τις μελανιές αυτές.
Μια μελανιά εμφανίζεται όταν χτυπήσουμε πάνω σε κάτι σκληρό, όπως όταν πέφτουμε κάτω ενώ περπατάμε ή όταν χτυπάμε πάνω σε κάποιο έπιπλο (το πιο συνηθισμένο). Όμως, όπως είπαμε παραπάνω, η ισχύς του χτυπήματος που χρειάζεται για να αλλάξει χρώμα το δέρμα διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα. Όσο μεγαλώνουμε, οι μελανιές εμφανίζονται ακόμα και χωρίς τραυματισμό. Αυτό συμβαίνει επίσης στους αθλητές που σηκώνουν βάρη, λόγω της χρήσης μεγάλης μυϊκής δύναμης.
Η λήψη φαρμάκων που αραιώνουν το αίμα (όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη, τα φάρμακα για την αρθρίτιδα ή τα αντιφλεγμονώδη) μπορούν να επηρεάσουν τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος, προκαλώντας σοβαρότερες μελανιές από ότι είναι φυσιολογικό. Άλλοι άνθρωποι, που αποκτούν μελανιές πιο συχνά από ότι οι περισσότεροι, πάσχουν από αιμοφιλία ή από κίρρωση του ήπατος.
Οι γυναίκες μπορεί να είναι περισσότερο επιρρεπείς στις μελανιές από ότι οι άνδρες αν για παράδειγμα χρησιμοποιούν αποτριχωτικές μεθόδους με κερί ή ασχολούνται με δυναμικότερα αθλήματα.
Αυτοί είναι ορισμένοι από τους τρόπους για να θεραπεύσετε γρήγορα τις μελανιές. Να θυμάστε όμως πως δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτό το άρθρο για να θεραπεύσετε γρήγορα τις μελανιές χρήσιμο και κατατοπιστικό! Θεραπεύσετε γρήγορα τις μελανιές!
Του αρθογράφου
Γιατί μας επηρεάζει τόσο η τριχόπτωση;
Ο ευεργετικός χαρακτήρας του ανθόνερου μπορεί να αξιοποιηθεί με 6 skincare τρόπους.
Ποια είναι η σωστή χρήση της black mask;